Подходът в България от страна на правителството е да се снишим,

...
Подходът в България от страна на правителството е да се снишим,
Коментари Харесай

Станишев: Подходът на България я обрича на оставане в периферията на ЕС

Подходът в България от страна на държавното управление е да се снишим, да вземем дерогация и след това да се оправим. Този метод обрича България на закъснение и мястото в Европа ще бъде на външна страна. Това сподели на брифинг президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Сергей Станишев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
Станишев уточни, че зелената политика и новият „ зелен пакт “ на Европейската комисия касаят освен бранша „ Енергетика “, само че и всеки стопански бранш.
„ Касае и превоза, и промишлеността, методът, по който се използват ресурсите, и кръговата стопанска система “, добави той.
По думите му съществуват три метода към използването на зелените ограничения на Европейски Съюз: на ЕНП, Зелените и социалистите.
„ Според ЕНП: има проблеми, само че няма какво да бързаме, биха се предизвикали прекомерно огромни стресове за стопанската система. Зелените споделят, че би трябвало оптимално бързо да вървим към индиферентност на излъчванията, бързо закриване на всички замърсяващи предприятия, без да мислят за обществената цена. Социалистите сме съгласни, че са нужни незабавни ограничения, цялостна доста динамична политика, само че и обществени буфери и би трябвало преходът да бъде обективен “, изясни той.
Станишев разгласи, че ще бъде проведен конгрес, на който да се разиска въпросът за обективен преход към зелена стопанска система за всяка от държавите-членки на Европейски Съюз.
„ Настояваме да имаме финансиране, освен 7,5 милиарда евро, планувани в бюджета на Европейска комисия, само че и по-цялостна политика “, добави ръководителят на ПЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР